از همان تغییر فاز ِ نوع ِ رفتار انگلیسی ها که سفر اخیر جک استراو نمود پیدا کرده بود ، پیدا بود که کشتیبان را سیاستی دگر آمده است.حالا هم با پیششرطهایی که اتحادیه اروپا برای جمهوری اسلامی گذاشته است (مسالهفلسطین٬حمایت از تروریسم ٬ سلاحهای هستهای و حقوق بشر) و نیز ضرب العجل کوتاه مدت تا سپتامبر ٬ وضع وخیمتر شده و احتمال تیره شدن روابط ایران و اروپا بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است.
میان شرایط فعلی با سالهای پایانیِ رژیم شاه ٬ از نظر نوع برخود اروپاییان و به خصوص موضع جیمز کالهان نخست وزیر وقت انگلیس و سران آن کشور در کنفرانس گالو شباهت جالبی وجود دارد. تغییر سیاست دولتهای اروپایی که در قالب تغییر استراتژی و فشار های سنگین بر دولت شاه ٬ اعمال شده بود ، تاثیر مهمی بر وقایع بعدی گذاشت و نشانه و نمایی روشن از آنچه در آینده رخ داد ، به شمار می رود.
سیگنالهایی که ابتدا انگلیس و اکنون اروپاییان به اتفاق- بعد از آن موضع نسبتا مخالفتآمیز با آمریکا- برای حاکمیت جمهوری اسلامی ارسال می کند، باید جدی گرفته شود - چنان که برمی آید ، جدی هم گرفته شده - ولی « راه حل بحران » بعید است در دست حاکمان باشد .
|
|
|